ЛОШИЯТ РАЗКАЗВАЧ НА ПРИКАЗКИ

Имало едно време едно кралство. Кралят и кралицата били млади и имали щастлив брак. Родила им се дъщеря-принцеса, очарователно дете. На кръщенето на принцесата кралят и кралицата поканили всички феи от кралството, като не забравили злата вещица. На масата отредили на старицата почетно място. Тя хапнала и пийнала доволно и когато дошло време да ориса принцесата, се умилила дотолкова, че направила "гъди-гъди" на бебето и го дарила не само с ясен ум, не само с неустоим чар, а и с всичко приятно и полезно за домакинството.
Когато принцесата станала на шестнадесет, спечелила конкурса за най-добра предачка в царството. И въпреки че два пъти си убола пръста, почти не и взели точки за това. И не умряла, разбира се. След една година се сгодила за принц, когото отдавна била опознала чрез активна кореспонденция. Той се оказал точно такъв, какъвто си го представяла, даже още по-добър. С благословията на родителите и двамата се оженили, наели малък замък с изглед към гората и се заселили там на първо време. По средата на медения им месец се появил дракон-истински, огнедишащ, но доволно мирен и сговорчив. Никого не отвлякъл, нищо не изгорил, предал поздрави от далечни познати и колет със сладко от бабата на принца, целунал галантно ръката на принцесата и отлетял обратно. След известно време принцът удачно се устроил като принц в собственото си кралство, взел младата си жена, сбогувал се с тъста и тъщата и отпътувал. Принцесата обещала да пише често и да ги навестява на празници.
Когато кралят се убедил, че всичко се е уредило по най-добрия начин, извадил от тайното сандъче заветния ключ и се спуснал в най-дълбокото подземие на замъка. Намерил ръждясалата врата, завъртял ключа в ключалката и влязъл в открилия се проход. Там, на стената, окован с тежки вериги, със запушалка в устата от дълги години висял безпомощният Разказвач на Приказки. "Е, - казал кралят - разбра ли сега как трябва да се пишат приказки ?!"

Последен апел за коректност при копиране на материали от блога
В лявата колона на блога от три месеца е публикувано изричното изискване при копиране на материали от него, да се упоменава източник, т.е. да се поставя линк към този блог. Небрежната проверка, която направих в навечерието на новата година показа, че потребители, които копират публикациите ми във форуми, спазват изискването, а много от тези, които копират за собствените си блогове и сайтове - не! Изводът е красноречив и не се нуждае от коментар.
Моля, в едноседмичен срок нарушителите да внесат корекции, съобразно изискването. В противен случай, след една седмица в предупреждението ще бъдат добавени линкове към блоговете/сайтовете на най-бруталните нарушители, последвани от други наказателни мерки.
Безсмислено е да повтарям като папагал, че почти изцяло съдържанието на блога е от мои преводи. Ценете труда ми, бъдете коректни!

Публикувано от

6 Response to "ЛОШИЯТ РАЗКАЗВАЧ НА ПРИКАЗКИ"

  1. Владимир Кабрански says:
    1 януари 2010 г. в 15:36

    Май и двамата с теб сме за заключване:) Относно копирането, линковете само ще го стимулират. Тези хора, нямат срам.

  2. Gloxy-Floxy says:
    1 януари 2010 г. в 15:42

    :))Следват други наказателни мерки ...
    И титлата "Крадец на Съдържание" :)

    Пък за заключването ..., ти пишеш като човек, който си е взел бележка :)!

  3. Анонимен Says:
    1 януари 2010 г. в 20:44

    Докато все още не са запазили като марка "ЧНГ", ЧНГ на всички четящи притчите на Gloxy!
    IvS

  4. Gloxy-Floxy says:
    1 януари 2010 г. в 20:52

    Здрава, спорна и щастлива година, IvS!

  5. Ka Ra Ra says:
    14 януари 2010 г. в 11:21

    Така трябва да БЪДЕ!
    Само така!
    Който краде......
    Айде една притча за крадците на информация!

  6. Gloxy-Floxy says:
    14 януари 2010 г. в 11:24

    :)) ... на съдържание, бих казала. Информацията е за да се разпространява, НО по коректен начин.

Публикуване на коментар